netjobs.com

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Netjobs.coms integritetspolicy/användarvillkor.

Våga misslyckas

Många är rädda för att misslyckats och detta kan hålla dem tillbaka i karriären och eller i livet. Det har flera fördelar att våga misslyckas menar Nina Jansdotter, karriärcoach och beteendevetare. Här listar hon några vinster.

För de första finns det massor att lära när du misslyckas. Både om dig själv, din omgivning och om saken i sig som du prövade dig på. Genom att du vågar ta risker, prova nya saker och gå utanför din trygghetszon kan du utvecklas i din yrkesroll och även som människa. Genom att du misslyckas kan du upptäcka vad som inte fungerade och utesluta den vägen. Sedan kan du planera för ett annat och förhoppningsvis bättre sätt att ta dig ann uppgiften.

När du stannar upp och funderar över det som har hänt som inte blev så bra har du chansen att växa på djupet. Det är lätt att bara springa vidare. Här kan du passa på att använda någon som bollplank för att gå igenom fler dimensioner av det som hände än du ofta berör i dina egna funderingar. Någon som kan ställa både tuffa frågor och som kan peppa dig att ta till dig lärdomarna av det som hänt. Här kan du få många godbitar som gör att saker kan gå bättre nästa gång. Då kan du bli bättre på att anpassa strategin och förbättra resultaten.

Är du för rädd för att göra misstag kan detta hämma dig och begränsa dig. Då kommer du inte att nå din fulla potential. Om du ofta fokuserar på att det är farligt att göra fel kommer du att stagnera i din utveckling och knappast kunna utföra några stordåd eller utnyttja din fulla potential. Då säger du kanske nej till chanser som hade givit dig både mer framgång och även större tillfredställelse med dig själv och det du åstadkommit.

Att vara med om ett och annat magplask gör oss ödmjukare, både inför oss själva och i vårt bemötande av andra som också misslyckas. Det hör till livet och att vara människa att hamna i diket då och då. Vare sig vi vill det eller ej. Det gör att vi också kan uppskatta framgång mer om inte allt är en dans på rosor.

/Nina Jansdotter