netjobs.com

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Netjobs.coms integritetspolicy/användarvillkor.

Hur du presenterar dig själv på din arbetsintervju

Många likadana frågor förekommer nästan på alla arbetsintervjuer. Att få frågan om du kan presentera dig själv är en vanlig fråga.
Hur du ska besvara frågan kan kännas svårt, eftersom du ska ge en kort sammanfattning om din livserfarenhet.
Vad ska du berätta om och vad ska du inte berätta om?

Nedan ger vi dig tips på hur du tar dig an frågan.

Hur presenterar du dig själv?

Här får du chansen att sticka ut från resterande sökande kandidater. Du ska fokusera på att ge arbetsgivaren ett så gott intryck som möjligt och ge dem en anledning till att anställa dig. 

Ett tips är att tänka utefter dessa punkter: 

  • Vem är du?

  • Vad kan du för något?

  • Vad kan just du bidra med?

  • Vad är det du vill?

Vem är du?

Du kan börja med att berätta om din senaste anställning eller vad du gick för utbildning. Glöm inte att ge en kort sammanfattning på vad du hade för arbetsuppgifter eller vad din utbildning innehöll. Det är viktigt att du betonar de arbetsuppgifterna eller kurserna som är mest relevanta för tjänsten du söker. 

När du berättar om dig själv kan du också berätta om vad du gör på fritiden. Sysslar du med någon sport eller spelar du något instrument?

Vad kan du göra för något?

Här ska du fokusera på dina kunskaper och kompetenser. Även här ska du berätta om saker som är relaterade till tjänsten. Kan det vara så att du är duktig på att jobba i grupp eller är du duktig på ett visst datorprogram?

Vad kan du bidra med?

Berätta om vad just du kan bidra med om de anställer dig. Vad du kan bidra med är otroligt viktigt för en arbetsplats, eftersom det är en anledning till varför de ska anställa dig. Försök att komma på exempel på vad du kan bidra med. 

Vad är det du vill? 

Berätta om hur du vill utvecklas i din karriär och vad tjänsten kan bidra med. Berätta varför du sökte tjänsten. 

Det är viktigt att din presentation är relevant för tjänsten du söker. Ett tips är att göra en research om företaget innan du ska på din arbetsintervju. På så sätt kommer du vara väl förberedd och ha bekantat dig lite grann med företaget. 

Lycka till!